Anne-Cath Vestly 100

Skal du feire Anne-Cath. Vestly?

Vi vil gjerne høre fra deg dersom du skal feire Hele Norges Mormor!

Anne-Cath. Vestly (1920-2008) regnes som en av Norges viktigste forfattere. Hun var en banebrytende forteller som tok barna på alvor, og som ga dem en stemme i både litteraturen og samfunnet. Hennes muntlige fortellerstil strålte av varme og medmenneskelig- het – og kunne fortelle de ærligste ting på en selvfølgelig måte. Derfor er det ingen tvil: Anne-Cath må feires i 2020, og hun må feires av og med de viktigste leserne: nemlig barna.

I 2020 starter byggingen av Barnas Anne-Cath. Vestly Museum, et levende formidlingssenter for barnelitteratur. Vi som arbeider med dette ønsker å bidra i den nasjonale feiringen av Anne-Cath. Vestly. Vi har allerede gjort en stor jobb i å kartlegge arrangementer og feiringer over hele landet, og samlet dette i en felles kalender her på denne websiden.

For at websiden skal fungere i henhold til intensjonen trenger vi bidrag fra dere der ute.

Dersom dere skal ha et arrangement i jubileumsåret, vil vi gjerne promotere dette i vår jubileumskalender.

Send en e-post til oss og legg ved dato, beskrivelse og bilde.

Dermed kan frivillige organisasjoner, kommuner, bibliotek og barnefamilier finne oversikt over arrangementer og feiringer. I tillegg vil vi du finne arkivmateriale, biografitekster, illustrasjoner og fotografier av Anne-Cath Vestly som fritt kan brukes av alle som skal feire Hele Norges Mormor. Nettsiden oppdateres også med aktuelle hendelser i løpet av jubileumsåret.

Lykke til med forberedelsene og god feiring av Anne-Cath. Vestly! Vi gleder oss til å høre fra deg!

Kontaktperson

Annette Jakobsen
Epost