Anne-Cath Vestly 100

​Særegne portretter på forfatterfrimerker

Posten gir torsdag ut tre frimerker for å hedre forfatterne Anne-Cath Vestly, Kjell Aukrust og Jens Bjørneboe. De ble alle født i 1920 – for hundre år siden.

Frimerkene er tegnet av kunstneren Egil Nyhus, som har laget særegne og flotte portretter av de tre forfatterne.

Anne-Cath Vestly var en kjær person for generasjoner av nordmenn gjennom sine bøker, radio og fjernsyn. Hennes forfatterskap viser samfunnsutviklingen i Norge gjennom 50 år – sett fra barnas perspektiv. På frimerket er Knerten – en av hennes mest kjente figurer - med i bakgrunnen.

Kjell Aukrust skapte et ellevilt univers av figurer – delvis inspirert av opplevelser og personer fra oppveksten i Alvdal, og delvis som ren fantasi. Spesielt historiene om livet i Flåklypa har gledet mange norske barn – og voksne. Sykkelreparatør Reodor Felgen pryder frimerket sammen med opphavsmannen.

Jens Bjørneboe var en av landets mest kritiske forfattere i 1950- og 60-årene. Han skrev om kontroversielle temaer og innbød til debatt, noe som ga han en stor leserkrets. Han ble legendarisk mens han levde, både på grunn av sin kraftfulle utstråling og sin ironiske forakt for alle autoriteter. Det er derfor naturlig at bakgrunnen på frimerket er opprørt hav.

Frimerkene er beregnet henholdsvis for brev Innland opp til 20 gram, brev Innland opp til 50 gram og brev opp til 100 gram innenlands (verdi 27 kroner). De er i salg fra torsdag 19. mars

Les mer her ...

Posten gir ut frimerker med portretter av Kjell Aukrust, Anne-Cath Vestly og Jens Bjørneboe 19. mars.

Posten gir ut frimerker med portretter av Kjell Aukrust, Anne-Cath Vestly og Jens Bjørneboe 19. mars.